Corilus biedt met NoticeNet online farmaceutische zorg in de apotheek

Corilus meldt dat apothekers reeds 100.000 maal gebruik maakten van haar NoticeNet-platform waarop diverse online bronnen voor farmaceutische zorg en wetenschappelijke informatie worden samengebracht. In de apotheek staat de farmaceutische zorg centraal en kan de apotheker als een betrouwbare adviseur voor de patiënten een echte toegevoegde waarde leveren. Daarom heeft Corilus NoticeNet ingebouwd in haar verschillende software pakketten voor de apotheek. Terwijl de selectie van specialiteiten in het bijzijn van de patiënt wordt uitgevoerd, haalt NoticeNet de meest actuele wetenschappelijke informatie uit diverse databanken op.

Via een breedband internetverbinding kunnen bij de aflevering heel eenvoudig, via één klik, de beschikbare NoticeNet bronnen geraadpleegd worden om zo het beste advies aan de patiënt te kunnen verstrekken. Corilus integreert met NoticeNet ook de nieuwste webservice-technologie in haar apotheeksoftwares. Zo kan de apotheker vanuit de aflevermodule bij de groothandel gaan nakijken of het product al dan niet voorradig is.

NoticeNet brengt diverse bronnen samen op één platform en per geneesmiddel: Delphi Care/Sofie, het FarmaCompendium, de databank van het Belgisch Centrum voor Farmacotherapeutische Informatie (BCFI) en voorraadinformatie van Febelco. Binnenkort volgen Cybèle en PharmaGuide en contacten met diverse andere bronnenleveranciers zijn opgestart. Het NoticeNet platform zelf wordt gratis ter beschikking gesteld van de apotheker, maar voor sommige specifieke bronnen geldt een abonnementsformule bij gegevensleveranciers.